L I N K O S U O  P E T A N K K I L I I G A  2018

Linkosuo Petankkiliiga järjestetään tänä vuonna 30. kerran.
Pelipaikkana toimii viimevuotiseen tapaan Pellervon puistossa oleva hiekkakenttä, eli kenttä joka on Pellervon entisen koulun ja Kauppaopiston (nykyisin Tampereen Seudun ammattioppilaitos) välissä. Kauppaopiston reilu parkkipaikka on käytössämme, sekä aivan nurkalla olevan Tampere Areenaan WC-tilat.


ILMOITTAUTUMISET

Sitovat ilmoittautumiset tulee tehdä maanantaihin 21.5. mennessä allekirjoittaneelle joko sähköpostitse tai puhelimitse. Joukkueen nimi, yhteyshenkilön nimi, sähköpostiosoite ja tekstiviestillä riittävät ilmoittautumisvaiheessa.

Sallittuja muutoksia joukkueessa ovat esim. seuraavat:
•    jos joukkue haluaa vaihtaa nimeä, sarjapaikka säilyy, jos yli puolet pelaajista on samoja kuin edellisellä kaudella. Ei koske yritysten nimenmuutoksia.
•    saman nimen alla saa pelaajia vaihtaa rajoituksetta.
Pelithän pelataan 3-henkisin joukkuein (trippeli) ja joukkueeseen saa olla nimettynä enintään kuusi pelaajaa.

PELAAJAPÖRSSI
Tänäkin vuonna toimii pelaajapörssi, johon toivomme ilmoittautuvan kaikkien niiden yksittäisten pelaajien, jotka haluavat pelata liigassa, mutta joilla ei ole omaa joukkuetta.
Näin ollen joukkueet, jotka kaipaavat yksittäisiä pelaajia täydentämään vajaita joukkueitaan, voivat kysellä näitä pelaajia pelaajapörssistä.
Pelaajapörssiin ilmoittautuneet pelaajat voivat toki myös muodostaa aivan uuden joukkueen liigaan.
Pelaajapörssin palveluista kiinnostuneet pelaajat ja joukkueet, ottakaa yhteyttä allekirjoittaneeseen sähköpostitse.

FIRMAMESTARUUS
Linkosuo-petankkiliigassa pelataan Tampereen firmamestaruudesta.
Firmasarja pelataan petankkiliigan sisällä, jossa firmajoukkueiden keskinäiset pelit muodostavat kyseisen sarjan ja firmasarjan voittaja ratkaistaan eri sarjatasojen parhaiden kesken pelattavalla lopputurnauksella. Firmajoukkueessa pelaajien tulee olla samasta firmasta. Myös lomautetut ja eläkkeelle siirtyneet hyväksytään joukkueeseen (tarvittaessa todistettava).

PELIPÄIVÄT JA SARJAOHJELMA
Kaikki joukkueet ovat aina yhtäaikaisesti läsnä, eli yksi peli-ilta/viikko.
Peli-illat ovat seuraavat. Pelit alkavat kunakin päivänä klo 18:00, jollei toisin mainita.
•    tiistai 29.5. (avajaiset klo 17:30)
•    torstai 7.6.
•    keskiviikko 13.6.
•    tiistai 19.6.
•    keskiviikko 1.8.
•    tiistai 7.8.
•    tiistai 14.8.
•    Finaalit torstaina 16.8. ja tarvittaessa maanantaina 20.8.
Sarjaohjelmat laaditaan A-sarjassa niin, että kaikki 22 joukkuetta pelaavat kaikkia vastaan. B- ja mahdollisen C-sarjan pelitapa muotoutuu ilmoittautumismäärän mukaan, mutta kuitenkin niin, että kaikille joukkueille tulee pelattavaksi suurin piirtein sama määrä pelejä kuin A-sarjassa.
Otteluohjelmat jaetaan joukkueille ensimmäisenä pelipäivänä, eli tiistaina 29.5. pelipaikalla.

PELIPAIKKA

Pellervon puistossa oleva hiekkakenttä, eli kenttä joka on Pellervon entisen koulun ja Kauppaopiston (nykyisin Tampereen Seudun ammattioppilaitos) välissä.

PELITAPA & SÄÄNNÖT
Jokaisessa joukkueessa pelaa kolme henkilöä, ja kaikilla on heitettävänä kaksi kuulaa. Jos joukkue on vajaalukuinen, se pelaa myös vajaalla kuulamäärällä, eli kaikissa tapauksissa pelaajalla on käytössä kaksi kuulaa.

Petankkikentät on rajattu naruilla, joten kaikki rajat ovat kuolemanrajoja. (Kuula ja snadi ovat pois pelistä vasta, kun ne ovat ylittäneet narun kokonaan.) Heittoympyrän ja snadin on aloituksessa oltava vähintään metrin päässä kuolemanrajasta, ellei järjestäjä pelipaikkalla ennen pelejä toisin ilmoita.

Järjestävän seuran edustajana pelipaikalla on tuomari, jonka tehtävänä on valvoa sääntöjen noudattamista ja kiistanalaisissa tilanteissa suorittaa mittaus. Peleissä noudatetaan Suomen Pétanque-Liiton hyväksymiä pelisääntöjä niiltä osin kuin muuta ei ole kerrottu. Pelejä koskevat mahdolliset protestit on jätettävä kirjallisina kolmen päivän kuluessa, ja ne on osoitettava Kooveen pétanque-jaostolle.

Pelit pelataan laaditun sarjaohjelman mukaisesti ja mikäli joukkue ei saavu kentälle 15 minuutin kuluessa ilmoitetusta alkamisajankohdasta, se tuomitaan hävinneeksi.

Runkosarjassa pisteitä saa seuraavasti: voitosta 3 pistettä, tappiosta 1 pisteen ja luovutuksesta 0 pistettä. Joukkueiden ollessa tasapisteissä järjestyksen määrää 1. tehtyjen ja annettujen pisteiden erotus, 2. tehtyjen pisteiden määrä, 3. keskinäinen ottelu.
Jos joukkue luovuttaa enemmän kuin kuusi peliä, niin se suljetaan sarjasta ja joukkueen pelatut pelit mitätöidään.

Runkosarjan päätyttyä A-sarjan neljä (4) parasta joukkuetta pelaavat yksinkertaisen sarjan petankkiliigan mestaruudesta. Tähän sarjaan runkosarjan voittaja saa palkintona 3 pistettä, kakkonen 2 pistettä ja kolmonen 1 pisteen. Voitosta saa 2 pistettä ja tappiosta 0 pistettä.

A-sarjan kolme viimeistä joukkuetta putoaa suoraan B-sarjaan.
B-sarjan kolme parasta joukkuetta nousee suoraan A-sarjaan. B-sarjan putoajat ja mahdollisen C-sarjan nousijat riippuvat kyseisten sarjojen pelitavoista, mutta pääsääntöisesti aina kolme parasta nousee ylemmälle sarjatasolle ja kolme huonointa putoaa alemmalle sarjatasolle.

Petankkiliigan päättäjäiset ja palkintojenjakotilaisuus pidetään myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana. Tilaisuudessa palkitaan Petankkiliigan kuusi parasta joukkuetta (A-sarja) sekä ylempiin sarjatasoihin nousevat joukkueet, kuten myös firmasarjan kolme parasta joukkuetta.

Petankkiliigan ja firmasarjan sarjatilanne on saatavilla pelipaikalta pelipäivinä. Sarjatilanne päivitetään viikoittain myös sivustolle http://petankki.koovee.fi/.
Tämän lisäksi sarjatilanteita lähetetään sähköpostitse halukkaille viikoittain.

OSANOTTOMAKSU
Petankkiliigan osanottomaksu on 75 euroa, joka on suoritettava 29.5.2018 mennessä tilille: Koovee ry / pétanque-jaosto, FI88 5730 0820 1130 05.

LISÄTIETOJA
Lauri Kolehmainen
lauri piste kolehmainen ät koovee piste fi
puh. 050 303 9407
                     
TERVETULOA   
Koovee ry / Pétanque-jaosto
Aamulehden Koovee liite.
Lue lisää...